kas

Familiebedrijf

In 1973 zijn de broers Wim en Jan van der Lans vertrokken uit Loosduinen en hebben hun bedrijf van 12.000 m² gebouwd aan de Groeneweg in 's Gravenzande. Later hebben ze er nog 6.000 m² aangebouwd. In 1988 en 1990 hebben ze de kassen volledig vernieuwd. In 1992 zijn wij, Ariën en René (zonen van Wim), in het bedrijf gekomen. Op dat moment teelden zij 18.000 m² losse tomaten.

foto

In 1995 zijn wij, Ariën en Rene lid geworden van Telersvereniging Prominent. Het eerste jaar hebben we nog losse tomaten geteeld, maar in 1996 zijn we trostomaten gaan telen. Op 31 maart 1999 zijn Wim en Jan uit het bedrijf gestapt en zijn wij het bedrijf gaan voortzetten onder de naam: Gebr. A. en R. van der Lans.

Eind 2000 deed zich de kans voor om de buurman te kopen. Daar werd op dat moment 12.000 m² tomaten geteeld. Het bedrijf bestond uit moderne opstanden en een woonhuis. Met wat kleine aanpassingen konden we hier tomaten telen.

Na nog drie aankopen hebben we in 2005 alles neergehaald en 6.3 ha nieuwgebouwd.

Wij telen smaakvolle kwaliteitstomaten en vonden dan ook dat daar een krachtige bedrijfsnaam bij hoort. Wij hebben dan ook op 1 juli 2013 onze bedrijfsnaam veranderd van Gebr. A en R van der Lans in LANSTOMATEN, taste of Quality.

Sinds 2016 belichten we onze tomaten, zodat we in de winter ook smaaktomaten kunnen telen.

In 2022 hebben wij na de teelt van herfst tomatenteelt voor het eerst komkommers geteelt. Nu wisselen we deze twee teelten af in het najaar en winter tomaten en in het voorjaar en zomer komkommers.


MVO/Duurzaamheid

Automaatje;
Om onze buren en andere belangstellenden te kunnen voorzien van onze tomaten en komkommers, hebben we al enkele jaren een automaatje staan. Hij staat er 24 uur per dag tijdens ons oogstseizoen. Je kunt alleen met contant geld betalen. In het automaat zitten afwisselend cocktailtrostomaat of komkommers net welke teelt er in de kas staat. Beide heerlijk van smaak en goede kwaliteit. We proberen het automaatje zoveel mogelijk gevuld te houden. We zien u graag.

Duurzaamheid;
Onze doelstelling is om zo min mogelijk energie te gebruiken bij het telen van onze cocktailtomaten. De kas is daarom ook voorzien van een energiebesparende scherminstallatie, die we op koude momenten kunnen sluiten. Tussen het kasdek en scherminstallatie ontstaat daardoor een luchtbuffer vergelijkbaar met dubbelglas.

Om op zonnige dagen wel de volle benutting van de zon te kunnen hebben is het schermdoek automatisch en beweegbaar. Tijdens de bouw hebben we de kasvoet (ook de fundering genoemd) voorzien van isolatie materiaal, waardoor de kou buiten blijft in de winter.


Samenwerken

Prominent
Het Westland is het grootste aaneengesloten tuinbouwgebied ter wereld. Een regio met enorm veel kennis en innovatiekracht. Ondernemen en samenwerken zit Westlanders in het bloed. Ook bij de zes tomatentelers die in 1994 begonnen met Telersvereniging Prominent. Inmiddels zijn er ruim 23 Prominent telers aangesloten en bestaan ze al meer dan 25 jaar. Telers die dagelijks investeren in een goede samenwerking.

Bij een goede samenwerking is het delen van informatie essentieel. Dit leidt tot meer innovaties, kennisverbetering en efficiency. Binnen Prominent zijn zeven werkgroepen actief, die het kloppend hart zijn van de organisatie. Zo zijn onze telers betrokken bij thema's als inkoop, energie, arbeid, rassen, verpakken en meerdere teeltlocaties die onder de vereniging vallen.

SAMAX
Een aantal ondernemers binnen telersvereniging Prominent zijn in 2011 een samenwerkingsverband aangegaan onder de naam SAMAX. SAMAX staat voor "Samen voor Maximaal resultaat".

De Westlandse telers werken samen om de commerciële resultaten op het gebied van energie te optimaliseren en hebben een team aan energie managers en HRM in dienst.
Voor meer informatie kijk op Samax.

GROWERS UNITED
Deze verkooporganisatie is er op ingericht om onze verse tomaten, zo uit de kas, zo snel mogelijk op uw bord te krijgen. De verpakkingsstations liggen dichtbij onze teeltlocaties, waardoor het binnen 24 uur verpakt wordt in de gewenste verpakking. Growers United heeft diverse soorten kasgroente; tomaten, aubergines en div. paprika’s.

Tradiro
Wij werken met meerdere uitzendbureaus. Tradiro is er een van. Onze medewerkers wonen veelal in woningen gefaciliteerd door Tradiro. Dichtbij het Westland of zelfs in het Westland. We werken met een vaste coördinator die ook met de medewerkers gesprekken hebben om te kijken of alles goed gaat.

Euronet Detachering
Een mooi familiebedrijf uit Den Haag waar we al jaren fijn mee samenwerken. Vele medewerkers werken al jaren bij ons met veel plezier. Mede door een goede communicatie en korte lijntjes met de coördinator.